Online leertherapie in een doorlopende groep
Start najaar 2020 door Marc Daemen

Voor de corona pandemie werd er reeds geëxperimenteerd met online groepstherapie, maar sinds het voorjaar van 2020 zijn groepstherapeuten massaal online gegaan. Er is veel ervaring mee opgedaan en ook online blijkt groepstherapie goed te werken. De prille wetenschappelijke evidentie wijst in dezelfde richting.

Nu de tweede coronagolf een feit is, start Marc Daemen, erkend leertherapeut NVGP en NVP, een leertherapiegroep die volledig online verloopt. Dag en tijdstip wordt bepaald in overleg met de deelnemers. Het wordt een doorlopende psychodynamisch-interpersoonlijke groep, uitsluitend bestemd voor professionals. En dus geschikt als leertherapie in het kader van de opleidingen tot klinisch psycholoog, psychotherapeut en psychiater, naast de opleiding tot specialistisch groepstherapeut. Ook andere zorgprofessionals kunnen deelnemen.

Er wordt gebruik gemaakt van de beeldbelapplicatie van Therapieland, een Nederlandse eHealth aanbieder, die voldoet aan de hoogste beveiligingsstandaarden (AVG, NEN 7510, ISO 27001).

Klik hier voor de folder.

Website GGZ WNB Academie: www.ggzwnb.nl/werken-en-leren-opleidingen.html.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/posts/marc-daemen-a367701b8_ggz-wnb-activity-6719267277608431616-PY0O

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een vrijblijvende online kennismaking via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Online psychodynamische schemagroepsleertherapie
Start 28 januari 2021

 De groepsleertherapie bestaat uit 25 wekelijkse sessies van anderhalf uur op   donderdagmiddag van 15u30-17u

Informatie
In deze groepsleertherapie wordt gewerkt vanuit een psychodynamisch schema groepstherapeutisch kader. Er wordt gewerkt met experiëntiële (imaginatie met/zonder rescripting en rollenspel) en interpersoonlijke schematherapietechnieken. Ook zal er aandacht zijn voor de relatie tussen de groepsleden onderling en tussen de groepsleden en de leertherapeuten. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze problemen inbrengen die te maken hebben met hun privéleven en/of werk en die gerelateerd zijn aan hun emoties, behoeften, schema’s en modi. Het is daarbij mogelijk (vroege) ervaringen in te brengen die een rol hebben gespeeld in het ontstaan van schema’s en modi.

Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt, en de NVGP. Erkenning is aangevraagd

Voor wie
De groepsleertherapie is bestemd voor psychologen en artsen die in het kader van hun postmaster opleiding tot psychotherapeut, klinisch psycholoog, cognitief gedragstherapeut, groepstherapeut of psychiater leertherapie moeten volgen.

Leertherapeuten:

Maaike Raaijmakers, Klinisch psycholoog en Psychotherapeut. Supervisor  VGCt®/Supervisor schematherapie/ EMDR-therapeut/ EFT-registertherapeut®

Dina Snippe, Psychotherapeut. Leertherapeut /Supervisor  NVGP/Opleider/Supervisor IPT/Leersupervisor NVP.

Kennismakingsgesprekken vinden plaats op donderdagmiddagen: 7 januari en 14 januari 2021

 

Joomla SEF URLs by Artio