Welkom op de site van de NVGP, de Nederlandse vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie. De NVGP, opgericht in 1957, is van oorsprong een specialistische groepspsychotherapievereniging die zich inzet voor de alle vormen van groepsbehandeling, variërend van trainingen tot groepspsychotherapie. Daarnaast zijn leden van de NVGP zich gaandeweg steeds meer bezig gaan houden met allerlei groepsprocessen die zich buiten de GGZ afspelen, zoals bijvoorbeeld het coachen van managementteams, conflicthantering op de werkvloer, of pesten in het onderwijs. De NVGP biedt erkende opleidingstrajecten tot Groepswerker NVGP of Groepstherapeut NVGP. Daarnaast wordt door middel van studiedagen, workshops, onderzoek en publicaties het vakgebied van de groepsdynamica en groepstherapie kwalitatief bewaakt en bevorderd.Binnen de NVGP zijn is de sector Psychodrama actief. Recent is ook Jong-NVGP opgericht.
De NVGP kent diverse vormen van lidmaatschap. Bent u geen psycholoog, psychiater of sociotherapeut, maar bent u wel vanwege uw activiteiten met groepen geïnteresseerd om lid te worden? Kijk verder bij hoe word ik lid? Bij ieder lidmaatschap zit een abonnement op Groepen, tijdschrift voor groepsdynamica en groepspsychotherapie, inbegrepen. 
Meer weten over de NVGP, of staat het antwoord dat u zoekt niet op deze website? Neem dan contact met ons op met behulp van het contactformulier.

Joomla SEF URLs by Artio