Nieuwsbrief NVGP 26 juni 2020

 

Logo NVGP

 

Nieuwsbrief 

 

26 juni 2020  

     

ThankYou

Van het Bestuur: wisseling van de wacht in de OC

Annemarie Booij stopt na vijf jaar als voorzitter van de opleidingscommissie van de NVGP. In 2013 trad zij toe tot de OC en twee jaar later nam zij het voorzitterschap op zich. Zij heeft deze rol met vriendelijke vastberadenheid en met hart voor de vereniging vervuld. Onder haar leiding heeft de OC het opleidingsreglement aangepast aan nieuwe ontwikkelingen, zodat ons lidmaatschap -in dit BIG tijdperk- toegankelijker is geworden. Ook zijn registers tot stand gekomen van supervisoren, cursusgevers en leertherapeuten, met welomschreven en doorzichtige toelatingseisen. Annemarie was met de OC altijd beschikbaar om met opleidelingen mee te denken over keuzes in hun opleidingstraject. Het bestuur dankt Annemarie hiervoor!

Lizzy Kelfkens - die al een aantal jaren in de OC zit en daarmee veel ervaring heeft - gaat Annemarie per 1 juli opvolgen.

Coronavirus

Groepen & Corona: een laatste bijdrage 

De afgelopen maanden heeft u in de NVGP Nieuwsbrief met enige regelmaat kunnen lezen hoe onze leden zich aan de lockdown en de daaruit voortvloeiende restricties omtrent fysiek contact hebben weten aan te passen teneinde het contact met hun groepsleden en de voortgang van het groepstherapieproces zo goed als mogelijk was te continueren.

Lees meer

Beelscherm

Baby in beeld

Zoals in zo veel instellingen kreeg ook ik op 16 maart jongstleden te horen van de afdelingsleiding van de afdeling psychiatrie dat alle face to face groepen acuut gestopt werden in verband met gevaar op besmetting en de afgekondigde maatregelen dat er geen samenkomsten met meer dan drie personen mochten zijn. Er werd afgesproken dat degene die de groep begeleidde alle groepsleden zou bellen en wel zo spoedig mogelijk, om hen persoonlijk in te lichten over dit besluit, en hen mede te delen dat de groep na enige tijd mogelijk weer hervat zou worden, of wel live ofwel online. Maar in de tussentijd zouden er geen sessies zijn. 

Lees meer


 
Joomla SEF URLs by Artio