Op woensdag 8 juni 2016 vindt er een workshopmiddag plaats, toegankelijk voor iedereen, gevolgd door de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de NVGP (alleen voor leden toegankelijk).
Voor het middagprogramma wordt een bijdrage gevraagd van € 75,- Voor groepswerkers en sociotherapeuten € 50,-. Deelname aan de ALV en de maaltijd zijn gratis.
Locatie: Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen.

MIDDAGPROGRAMMA

14.00 – 14.30 uur Ontvangst met koffie/thee

14.30 – 15.45 uur Workshop 1 Groepsbehandeling voor ex-kindsoldaten uit West Afrika.
Het nieuw ontwikkelde groeps¬behandelingsprogramma voor Afrikaanse mannen, al dan niet voormalig kindsoldaat of slachtof¬fers van de Secret Society, wordt toegelicht. In het programma ligt de focus op het toepassen van interventies op de thema's hech¬ting, stabilisatie en omgaan met persoonlijkheidsverandering ten gevolge van complex trauma. Dit in plaats van het traumafocus werken. De theoretische kaders van waaruit de behandeling is ontwikkeld worden toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden, beeldmateri¬aal en therapeutisch materiaal.
Door: Jeroen Drost, sociaal-psychiatrisch verpleegkundige Psychotrau¬macentrum Zuid Nederland (Reinier van Arkel) en drs. Agnes Moyene-Jansen, Gz-psycho¬loog Psychotraumacentrum Zuid Nederland (Reinier van Arkel).

15.45 – 16.15 uur Koffie/thee pauze

16.15 – 17.30 uur Workshop 2 (na inleiding door Daniël van Dijk, psychiater) Werken met succesvolle teams.
Op een geheel praktische wijze nemen Jose Zweering, procesbegeleider, en Jaska Aerts, teamcoach, u even mee in de wereld van de Thuiszorg. Tijdens de workshop 'Werken met succesvolle teams' gaan zij met u in gesprek en geven zij handvatten om tot succesvolle teams te komen. De zorg is binnen Nederland enorm in beweging en om hierin goede kwaliteit te leveren en flexibel in te springen op veranderingen wordt er veel gevraagd van de teams. Hoe kun je de teams hierop voorbereiden en stimuleren zelf de regie in eigen hand te nemen? En de teams met dezelfde energie de behoefte geven zich continue te willen ontwikkelen om steeds beter te worden. Deze uitdaging zijn wij met onze teams aangegaan en de ervaringen delen we graag met u. Zij zullen ook één van de hulpmiddelen bij het monitoren van teamontwikkeling, de zogenaamde fasemeting, nader toelichten.
Door: Jose Zweering, leidinggevende en procesbegeleider. Werkzaam geweest in o.a. ziekenhuis, verzorgings- en verpleeghuizen (psychiatrie). Sinds 2010 werkzaam binnen de Thuiszorg. Opleiding: HRM; opleidingen op het gebied van leiderschap en coaching en Jaska Aerts, leidinggevende en gecertificeerd coach.
Van 1995-2005 werkzaam geweest als Officier (leidinggevende) Logistiek binnen Defensie. Van 2005-heden werkzaam als leidinggevende/teamcoach binnen Icare thuiszorg.Opleiding: Koninklijke Militaire Academie; opleidingen op het gebied van leiderschap en coaching.

Accreditatie is aangevraagd bij de NVvP, de FGzP, SRVB en de NVGP

ALGEMENE LEDENVERMELDING

17.30 – 18.00 uur Lichte maaltijd
Ontvangst deelnemers van de Algemene Ledenvergadering

18.00 – 19.30 uur Algemene Ledenvergadering

 

Er is een LinkedIn-groep NVGP opgericht. Deze groep biedt een platform voor NVGP-leden om op een eenvoudige manier informatie met elkaar uit te wisselen. Leden van de groep kunnen zo op de hoogte  blijven van ontwikkelingen over de groepstherapie. Er worden aankondigingen neergezet van symposia en congressen maar men kan ook discussieren over inhoudelijke en/of bestuurlijke zaken.

Heb je belangstelling? Het is eenvoudig om je hierbij aan te sluiten!
Om als NVGP-lid aan te sluiten bij de LinkedIn groep, moet je eerst een profiel aanmaken via www.linkedin.com.

Via de zoekfunctie van LinkedIn, welke je op "groups" zet, zoek je naar "NVGP".
Selecteer de gevonden groep "NVGP" en "join group".
Join us at LinkedIn!
 

Subcategorieën

Joomla SEF URLs by Artio