Een opsomming van alle richtlijnen waar een Leerervaringsgroep aan moet voldoen:

 1. Het uitgangspunt is tweeledig: het ervaren wat groepsdynamiek met de cursist doet en dat de cursist dmv een gesteld leerdoel belangrijke zaken over zichzelf leert.
 2. In de groep kan self-disclosure plaatsvinden.
 3. Er is sprake van een groep, wanneer er buiten de therapeut minimaal 6 en maximaal 9 deelnemers zijn.  Familieleden en levenspartners kunnen niet aan dezelfde groep deelnemen.
 4. De groep kan zo mogelijk gemengd samengesteld zijn met cliEBnten en leertherapie-klanten. Bij voorkeur is de groep niet samengesteld met collega's uit dezelfde werksetting.
 5. Naar aanleiding van een intakegesprek stelt een cursist individuele doelen op, die werkgerelateerd en persoonsgericht zijn.
 6. Het aantal zittingen bedraagt minimaal 15. Indien een cursist een tweede ronde van 15 zittingen wil, behoort dat tot de mogelijkheden. De punten uit deze tweede ronde gelden als punten voor de Module.
 7. In de groep gelden de gewone groepsregels zoals groepsgeheim, aanwezigheidsplicht en op tijd aanwezig zijn.
 8. De therapeut is een door de NVGP erkende Opleider/Leertherapeut-NVGP. De leertherapeut kan niet (tegelijkertijd) optreden als supervisor, werkgever en/of teamcollega.
 9. Deelname aan de groep is verplicht in het kader van de opleiding. Men mag maximaal 2 zittingen missen.
 10. De Leer-ervaringsgroep kan als opleidingsonderdeel vervangen worden door deelname aan een Pesso-therapie, Psychodrama-therapie of andere groepstherapie ervaringsonderdelen. De cursist kan via de Commissie
 11. Contouren & Beoordeling (CCB) om toestemming voor vervanging vragen.
 12. Aantal punten: 15.
Joomla SEF URLs by Artio