De volgende personen hebben vanwege hun uitzonderlijke verdiensten voor de groepspsychotherapie het erelidmaatschap of Lid van Verdienste lidmaatschap van de vereniging gekregen.
 
Erelid
 
Professor Irvin D. Yalom
Tijdens een zeer geslaagd congres op 2 oktober 2007 kreeg Prof. Irvin D.Yalom het erelidmaatschap van de NVGP uitgereikt. Prof. Irvin D. Yalom verwierf brede bekendheid onder psychotherapeuten, psychologen en psychiaters met zijn standaardwerk Groepspsychotherapie in Theorie en Praktijk (1975).
 
Tom Berk (overleden 31 juli 2015)
Tom Berk, groepspsychotherapeut, supervisor en opleider van de vereniging, en auteur van diverse leerboeken over groepstherapie waaronder het leerboek groepspsychotherapie uit 2005, kreeg tijdens het jubileumcongres welke gehouden werd op 16 en 17 november 2007 van de NVGP op 16 november het erelidmaatschap uitgereikt.

Lid van Verdienste
 
Arnout ter Haar
Tijdens de ALV van 18 juni 2014 is Arnout ter Haar benoemd tot Lid van Verdienste. Arnout is sinds mei 2001 lid van de redactie van het tijdschrift 'Groepen, Tijdschrift voor groepsdynamica & groepspsychotherapie'; tot en met 2005 'Groepspsychotherapie' geheten. Sinds 13 november 2001 is hij hoofdredacteur van het tijdschrift.
 
Roelof Wolters
Tijdens de ALV van 10 juni 2015 is Roelof Wolters benoemd als Lid van Verdienste. Roelof was voorzitter van de NVGP van juni 2008 t/m juni 2014. Als cursusgever en supervisor heeft hij vele NVGP-leden opgeleid in de groepspsychotherapie en de groepsdynamica.
 
Willem de Haas
Tijdens de ALV van 8 juni 2016 is Willem de Haas benoemd als Lid van Verdienste. Allereerst is dat natuurlijk het boek van Willem de Haas uit 2008, Groepsbegeleiding en groepsbehandeling in de gezondheidszorg. Daarnaast is Willem de Haas een zeer actieve voorzitter van de wetenschapscommissie waarvan hij de spil en bindende factor is in een regelmatig wisselende samenstelling. En last but not least is hij een zeer actief lid van de Vereniging; hij komt met goede ideeën naar het Bestuur en laat zich horen op congressen en de ALV. Willem is een groepspsychotherapeut pur sang, hij ademt groepstherapie!
 
Marja van Aken
Tijdens de ALV van 8 juni 2017 is Marja van Aken benoemd tot Lid van Verdienste. Marja is bijna 30 jaar betrokken en actief in de NVGP. Zij heeft een bestuursfunctie vervuld, in een literatuurgroep gezeten, is voorzitter van verschillende werkgroepen geweest, heeft in verschillende congrescommissies gezeten en heeft cursussen over groepstherapie verzorgd. Marja heeft een boek gepubliceerd over kortdurende groepstherapie en is mede-oprichter van de reflectiegroep 'de oudere psychotherapeut'.

 
Joomla SEF URLs by Artio